Calator prin Romania

Canionul Sapte Scari – Piatra Mare

Cheile Sapte Scari sunt situate in partea central-vestica a Muntilor Piatra Mare, la o altitudine medie de 980m, nu departe de Valea Timisului (Dambu Morii), pe paraul Sapte Scari, afluent de stanga a Vaii Sipoaie. Sunt cele mai mari si mai spectaculoase cheidin intreg arealul Masivului Piatra Mare.

Accesul se face auto sau cu trenul pana in localitatea Timisul de Jos aflata pe DN 1. Cu masina se poate merge pana in comuna Dambul Morii. Din Dambul Morii se urmeaza drumul forestier paralel cu valea raului Sipoaia. Apoi se merge pe poteca marcata cu banda galbena pentru aproximativ 45 minute.

Canionul are o lungime de 160m si o diferenta de nivel de 58m. Prima treapta a cascadei, de jos in sus, are o inaltime de 8m, urmata de alte 6 trepte, cea mai mare avand aproximativ 35m inaltime.

Traseul prin Canionul Sapte Scari este un traseu accesibil unui grup variat de iubitori de natura, el reprezentand o alternativa foarte buna pentru o iesire de o zi, in locul clasicului gratar la padure.

Atentie !!! Scarile sunt destul de alunecoase iar cateva zone din lemn s-au rupt.

 
 

Update: Canionul a fost refacut in totalitate in toamna anului 2013 iar acum accesul este mult mai sigur dar este si contra cost din cate am inteles( sunt multe discutii pro si contra biletelor) fiind propuse preturile: 10 lei pentru adulti si 5 lei pentru copii si studenti.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s