Calator prin Romania

Cabana Omu – Muntii Bucegi

Prima cabana de piatra construita in Bucegi (3 septembrie 1888) este situata pe cel mai inalt varf al Muntilor Bucegi fiind cea mai inalta baza turistica din tara noastra. Cabana Omu este un adapost apreciat de turistii care vin sa admire frumoasa panorama a inaltimilor de pe acest varf renumit si prin vanturile sale.

Drumuri de acces:

Din Sinaia (alt. 798 m), poteca marcata cu banda albastra pe la Cabana Poiana Stanei (alt. 1270 m) pana la Cabana Piatra Arsa (alt. 1950 m), de unde se contiuna pe poteca marcata cu banda galbena pe la Cabana Babele (alt. 2200 m) pana la Varful Omu. Drum nerecomandat iarna intre Cabana Poiana Stanei si Cabana Piatra Arsa. Durata cca. 8 ore. Iarna este recomandat drumul pe la Cota 1400 si Cabana Varful cu Dor (marcaj banda rosie). In continuare, drumul marcat cu banda galbena de mai sus. Durata cca. 9 ore.

Din Busteni (alt. 883 m) pana la Cabana Babele traseele descrise pentru cabana respectiva, in continuare drumul marcat cu banda galbena pana la Varful Omu. Durata Cabana Babele – Varful Omu cca. 2 ore.

– sau prin poiana Pichetul Rosu (drumurile descrise la Cabana Poiana Izvoarelor). De la Pichetul Rosu, poteca marcata cu banda rosie pe la Prepeleag (alt. 1750 m) si peste Varful Bucsoiului (alt. 2492 m) pana la Omu. Drum nerecomandat iarna.
– sau poteca marcata cu banda galbena prin Poiana Costilei si Valea Cerbului. Durata 5 – 6 ore.

Din Predeal si Rasnov, drumurile descrise pentru cabana Malaiesti. In continuare poteca marcata cu banda albastra pana la Cabana Omul. Durata Cabana Malaiesti – Varful Omu cca. 3 ore. Traseu nerecomandat iarna. Iarna turistii experimentati pot trece spre Omu prin Hornurile Malaiesti.

Din Bran (alt. 752 m), poteca marcata cu banda rosie prin Clincea si Saua Tiganesti. Durata 6 – 7 ore.

– sau poteca marcata cu triunghi galben prin Ciobotea si Varful La Scara. Durata 7 – 8 ore.

Text preluat din “Ghidul Cabanelor” de Gh. Epuran, editia 1964

Pentru a ajunge la Cabana si Varful Omu (2505m), traseul care porneste de la Cabana Babele reprezinta cea mai usoara modalitate. Este un traseu lejer dar care ofera privelisti spectaculoase spre Valea Cerbului, Coltii Morarului si Valea Obarsiei.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s