Calator prin Romania

Ce sa NU faci cand esti incepator pe munte

1.Nu te duce nepregatit fizic:poti face cateva antrenamente cardio, urcat si coborat scari , sprinturi, si cat mai multe plimbari lungi prin oras.

2.Nu te duce nedocumentat sau neechipat pe traseu: citeste inainte sa pleci de acasa informatii despre traseul ales , nu pleca pe traseu fara sa ai o harta a masivului, nu pleca fara bocanci, haine groase si impermeabile, apa suficienta ( unele trasee nu au surse de apa pe traseu), mancare etc.

3.Nu te duce singur: mersul la munte singur nu este numai neindicat, dar chiar periculos in caz ca te accidentezi neavand pe nimeni alaturi sa te ajute. Recomand ca grup de minim 3 persoane pentru drumetii (exista si siteuri unde poti cunoaste doritori de ture la munte, precum Carpati.org )

4.Tine cont de prognoza meteo: in octombrie – noiembrie, la munte deja ninge si exista trasee cu portiuni de zapada/gheata foarte periculoase, mai ales pentru incepatori. Riscuri sunt si primavara, cand, pe astfel de trasee, zapada si gheata persista pana in mai sau iunie. Ca incepator, cel mai bine e sa mergi vara  sau primavara si toamna dar pe trasee usoare si la inaltimi mici.

5.Nu consuma alcool si nu alerga pe munte!

PS: Respecta natura!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s