Calator prin Romania

Campina

Campina se afla pe Valea Prahovei, la 30 km departare fata de Ploiesti (resedinta judetului Prahova) si la 90 km de Brasov. Asezat la o altitudine medie de 450 m, orasul se inscrie in zona subcarpatica. Este marginit la nord de raul Campinita, la est de raul Doftana, iar la vest de raul Prahova.

Atrase de frumusetea peisajului, de blandetea climei si de renumele Campinei, personalitati culturale de valoare, si-au pus amprenta asupra locului, lasand in actualelele muzee si case memoriale, pretioase marturii ale epocii lor.

Obiective turistice:
Biserica „de la Han”, numita si „Biserica de la Brazi”, a fost construita in 1883 de Sfantul Calinic de la Cernica, avand hramul „Adormirea Maicii Domnului”; este cea mai veche cladire din Campina.
Capela „Hernea”, monument in stil baroc, unic in oras.
Castelul „Iulia Hasdeu”, creatia lui B.P.Hasdeu, construit in memoria fiicei sale, Iulia
Muzeul „Nicolae Grigorescu”, fosta locuinta a pictorului, continua sa redea imaginea universului de viata din ultimii sai ani.

Personal am fost de 3 ori in Campina si o recomand cu caldura oricui isi doreste o mica „evadare” de o zi  din Bucuresti. Are si cateva restaurante si terase cu mancare buna la preturi decente (eu am mancat la restaurantul hotelului Muntenia, iar terasa nu mai retin cum se numea dar avea balansoare:D).

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s