Calator prin Romania

In vizita la Slanic Prahova

Statiunea balneoclimaterica Slanic Prahova este situata la 400 m altitudine. Este inconjurata de dealuri cu paduri de stejar si livezi de pomi fructiferi. Slanicul este cunoscut ca loc al unor importante exploatari de sare; mina de aici fiind una din cele mai mari din Europa. In statiune se gasesc numeroase izvoare de ape cloruro-sodice. Unele dintre ele au format in gropile vechilor saline lacuri (Baia Baciului, Baia Verde, Baia Rosie), folosite pentru tratament balnear, dar si ca stranduri.

Principalele obiective sunt:

Muntele de Sare – Grota Miresei a fost declarat rezervatie si monument al naturii. Acest munte miniatural modelat de apa ploilor in sare se intinde pe o suprafata de 2 hectare.

Muntele Piatra Verde  s-a format prin consolidarea in timp a cenusei vulcanice, dispusa geologic in straturi cu suprafete perfect plane.

Muzeul Sarii a fost inaugurat in 13 mai 2003 si expune documente privind istoria prelucrarii sarii, unelte si utilaje, cristale de sare, planse geologice; flora si fauna din zona.

Salina Slanic: din anul  1943 s-a deschis Mina Unirea cu un numar de 15 camere, toate cu profil trapezoidal. Exploatarea s-a facut pana in 1972 cand a fost inchisa si destinata circuitului turistic si tratamentului medical sub supraveghere.

Preturile sunt urmatoarele: 16 lei adult  si 8 lei elevi/studenti la salina Unirea

iar la Muzeul Sarii biletul de intrare este pentru toata lumea 3 lei.

Program Salina:
marti-vineri 9:00-13:00
sambata-duminica 9:00-17:00
luni inchis

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s