Calator prin Romania

Cetatea de Scaun a Sucevei

Cetatea Sucevei a fost construita la sfarsitul secolului al XIV-lea de catre Petru I Musat si a fost fortificata in secolul al XV-lea de catre Stefan cel Mare.
Cetatea este formata din mai multe elemente componente. Intre cetate si restul platoului se afla un sant de aparare ,in cetate se patrundea printr-un pod de acces cu o parte fixa si una mobila care se putea ridica in caz de primejdie dar odata trecut exista o capcana in care puteau cadea vizitatorii nepoftiti.

P1020043
Cetatea a fost martora numeroaselor lupte amintim aici cele mai importante din anii de zenit ai domnitorului Ştefan cel Mare; 1476 şi 1484 împotriva turcilor şi 1497 contra armatei poloneze, condusă de regele regatului polon Ioan Albert.
Descoperim în cadrul acestui amplasament încăperi cu diverse destinaţi: închisoarea, baia cu aburi, pivniţa, capela ş.a. Aici au locuit pe lângă voievozi şi boieri cu ranguri înalte în administraţia statului medieval.
P1020046

Pretul unui bilet era de 4 lei pentru adulti si 2 lei pentru copii/elevi/studenti, iar daca doriti sa si fotografiati trebuie sa platiti o taxa suplimentara de 5 lei.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s