Calator prin Romania

China – destinatia deseurilor din Europa

Principala destinație a deșeurilor este China, care, în 2010, a importat aproximativ 7,4 milioane de tone de plastic, 28 de milioane de tone de hârtie și 5,8 milioane de tone de oțel. Între 2000 și 2008, exporturile europene de deșeuri din plastic au crescut cu 250%, iar 87% din aceste exporturi au ajuns în China.
Potrivit studiilor venite din partea ONU, aproximativ 70% din totalitatea deşeurile electronice, calculatoare, telefoane mobile sau frigidere, ajung în China.

Oraşul Guiyu, din sudul Chinei, este locul principal de depozitare şi de sortare a deşeurilor electronice. Sute de mii de oameni au devenit experţi în demontarea resturilor electronice. Pe trotuarele fiecărei străzi întâlneşti oameni care dezasamblează cu ciocanul aparatele electrocasnice. Drumurile din Guiyu sunt căptuşite cu bucăţi de plastic şi cabluri.

În ciuda legislației care interzice transportarea deșeurilor periculoase din UE în țări care nu fac parte din Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, estimativ 250.000 de tone de deșeuri electronice merg spre Africa și Asia în fiecare an, sub pretextul că sunt donații.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s